pierwsze dania 22.01.2022

marynata z wieprzowiną i fasolą

1 godz. 20 min.
8 porcji
Marynata z wieprzowiną i fasolą
timolina, stock.adobe.com
0

Nie trzeba gotować marynaty z jęczmieniem jęczmiennym. Zboże można bardzo skutecznie zastąpić fasolą. W tym przepisie powiem Ci, jak prawidłowo przygotować takie danie. Użyjemy również wieprzowiny, pikli i solanki z ogórka.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wieprzowinę, pokrój i włóż do garnka z wodą.

Dodaj mieszankę groszku, umytą fasolę i gotuj przez 50 minut po ugotowaniu.

Pokrój ogórki, marchewkę, obrane ziemniaki i cebulę.

Podsmaż cebulę z marchewką na złoty kolor na oleju roślinnym.

Wlej ziemniaki, ogórki, smaż na patelni z mięsem i gotuj przez kolejne 15 minut.

Wlej solankę ogórkową, sól i po 5 minutach wyłącz.

Podawaj marynatę ze świeżym koperkiem.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy