Nie trzeba gotować marynaty z jęczmieniem jęczmiennym. Zboże można bardzo skutecznie zastąpić fasolą. W tym przepisie powiem Ci, jak prawidłowo przygotować takie danie. Użyjemy również wieprzowiny, pikli i solanki z ogórka.
Składniki
- wieprzowina (osheek) – 500 g
- ogórki (słone) – 3 kawałki
- fasola - 100 g
- ziemniaki - 300 g
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- ogórek solanka - 100 ml
- Olej roślinny - 2 art.
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 łyżeczka
- sól - do smaku
- woda (filtrowane) – 2,5 L
- koperek (do zgłoszenia) – 2 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wieprzowinę, pokrój i włóż do garnka z wodą.
Dodaj mieszankę groszku, umytą fasolę i gotuj przez 50 minut po ugotowaniu.
Pokrój ogórki, marchewkę, obrane ziemniaki i cebulę.
Podsmaż cebulę z marchewką na złoty kolor na oleju roślinnym.
Wlej ziemniaki, ogórki, smaż na patelni z mięsem i gotuj przez kolejne 15 minut.
Wlej solankę ogórkową, sól i po 5 minutach wyłącz.
Podawaj marynatę ze świeżym koperkiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy