Buliony warzywne są dobre, ponieważ są już kompletnym pierwszym daniem, które nie wymaga żadnych dodatków. Odpowiedni dla wegetarian i tych, którzy przestrzegają diety. Tym razem proponuję urozmaicić standardowy zestaw warzyw zieloną fasolą i groszkiem.
Składniki
- woda - 2 L
- ziemniaki - 1 rzecz
- fasolka szparagowa - 100 g
- zielony groszek - 100 g
- marchew - 1 żart
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- pietruszka - 3 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki w średnią kostkę, marchewki w plasterki i posiekaj zieloną cebulę.
Napełnij wszystko wodą i gotuj przez 10-15 minut po zagotowaniu.
Dodaj zieloną fasolkę i groszek, gotuj przez kolejne 10-15 minut.
Następnie dodaj przyprawy, posiekaną natkę pietruszki i pozwól bulionowi trochę zaparzyć.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy