pierwsze dania 22.01.2022

bulion warzywny z zieloną fasolką i groszkiem

40 min
4 porcje
Bulion warzywny z fasolką szparagową i groszkiem
M.studio, stock.adobe.com
0

Buliony warzywne są dobre, ponieważ są już kompletnym pierwszym daniem, które nie wymaga żadnych dodatków. Odpowiedni dla wegetarian i tych, którzy przestrzegają diety. Tym razem proponuję urozmaicić standardowy zestaw warzyw zieloną fasolą i groszkiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ziemniaki w średnią kostkę, marchewki w plasterki i posiekaj zieloną cebulę.

Napełnij wszystko wodą i gotuj przez 10-15 minut po zagotowaniu.

Dodaj zieloną fasolkę i groszek, gotuj przez kolejne 10-15 minut.

Następnie dodaj przyprawy, posiekaną natkę pietruszki i pozwól bulionowi trochę zaparzyć.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy