Trudno wyobrazić sobie tradycyjny barszcz bez ziemniaków. Ale czasami się kończy, a może po prostu chcesz zrobić łatwiejsze pierwsze danie. Wszystko jest możliwe, a następnie w przepisie powiem Ci, jak lepiej go ugotować.
Składniki
- bulion mięsny - 2 L
- Burak - 3 kawałki
- marchew - 3 kawałki
- czerwona kapusta - 350 g
- cebula - 2 kawałki
- pomidory - 2 kawałki
- szczypiorek - 4 pióra
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- czosnek - 4 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki i buraki, posiekaj kapustę, posiekaj oba rodzaje cebuli i posiekaj obrane pomidory.
Podsmaż cebulę z marchewką na dużym ogniu.
Dodaj buraki i zmniejsz temperaturę, smaż przez kolejne 5 minut.
Dodaj pomidory i czosnek, Duś trochę.
Włóż kapustę i ziemniaki, wlej bulion i zagotuj Barszcz.
Gotuj na małym ogniu, aż ziemniaki będą ugotowane, a na koniec dopraw i dodaj posiekaną zieloną cebulę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy