Ten przepis jest dobry, ponieważ jest przygotowywany dosłownie z improwizowanych składników. Często zmieniam skład takiej zupy, biorąc pod uwagę produkty, które są w lodówce. Baza jest niezwykle prosta-warzywa, pieczarki i ser topiony.
Składniki
- ziemniaki - 4 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- pieczarki - 400 g
- czosnek - 2 ząbki
- korzeń selera - 1 rzecz
- ser topiony - 100 g
- śmietana - 300 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- masło - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę, czosnek i pieczarki i podsmaż na maśle.
Dodaj resztę warzyw, przykryj je wodą i gotuj, aż będą ugotowane.
Zmiel zupę w blenderze, dodaj śmietanę i zagotuj.
Dodaj stopiony ser i przyprawy, wymieszaj i gotuj, aż ser się rozpuści.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy