
Wszyscy uwielbiamy sałatkę z paluszkami krabowymi. Istnieje wiele odmian popularnego dania. Dziś ugotujemy go z kapustą pekińską, kukurydzą i majonezem. Jeśli chodzi o to drugie, radzę użyć tego, który ma etykietę "do sałatek".
Składniki
- kapusta pekińska - 300 g
- paluszki krabowe - 200 g
- kukurydza - 1 Bank
- pietruszka - 2 gałązki
- majonez (lekki) – 3 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz kapustę pekińską i osusz ręcznikami papierowymi. Usuń górne liście i posiekaj kapustę w paski.

Pokrój paluszki krabowe w małe kółka.

Posiekaj warzywa, opłucz kukurydzę pod bieżącą wodą.

W szerokiej misce połącz jarmuż, zioła, kukurydzę, paluszki krabowe i sól.

Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj szczypcami do sałatek.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy