marynowane kurki na zimę

30 min
3 porcje
Marynowane kurki na zimę
shabbydecor, stock.adobe.com
0

Mówię Ci, jak najlepiej zwinąć kurki w słoiki, aby pozostały jasne, pachnące i zachowały swój smak. Nic skomplikowanego-tylko kilka charakterystycznych sztuczek. W sezonie zimowym takie przygotowanie jest prawdziwym zbawieniem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Świeże grzyby natychmiast obierz i odetnij cały brud i ziemię z nóg.

Opłucz kurki kilka razy, ale nie moczyć ich w wodzie, ponieważ wchłoną zbyt dużo wilgoci.

Przykryj grzyby wodą około 2 cm, zagotuj i Posol. Kontynuuj gotowanie przez około 20 minut, a następnie wrzuć do durszlaka.

Zagotuj 200 ml wody z octem, dodaj grzyby i gotuj przez kolejne 20 minut.

7 minut przed końcem gotowania dodaj wszystkie przyprawy, sól i cukier.

Ułóż grzyby w słoikach, zalej resztkami marynaty i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy