dżem wiśniowy z pestkami

30 min
15 porcji
Dżem z czereśni z pestkami
Nadia Kowalska, stock.adobe.com
0

Jeśli chcesz zrobić naprawdę pyszny dżem z czereśni, bądź cierpliwy i postępuj zgodnie z instrukcjami. Ogólnie rzecz biorąc, proces jest dość prosty, jagody są przygotowywane bezpośrednio z nasionami, co oznacza, że są bardziej nienaruszone i piękniejsze.

Składniki

  • czereśnia - 3 kg
  • cukier - 2,5 kg
  • sok z cytryny - 5 art.
  • woda - 1 szkło

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz czereśnie i umieść na patelni.

Dodaj cukier, wodę i zagotuj na małym ogniu, gotuj przez 7 minut. Odstaw patelnię na bok i ostudź.

Po 4 godzinach powtórz procedurę ponownie.

Po raz trzeci zagotuj dżem, dodaj sok z cytryny i gotuj przez 7 minut.

Rozłóż gorący dżem w słoikach, zamknij pokrywkami i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy