Jeśli chcesz zrobić naprawdę pyszny dżem z czereśni, bądź cierpliwy i postępuj zgodnie z instrukcjami. Ogólnie rzecz biorąc, proces jest dość prosty, jagody są przygotowywane bezpośrednio z nasionami, co oznacza, że są bardziej nienaruszone i piękniejsze.
Składniki
- czereśnia - 3 kg
- cukier - 2,5 kg
- sok z cytryny - 5 art.
- woda - 1 szkło
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz czereśnie i umieść na patelni.
Dodaj cukier, wodę i zagotuj na małym ogniu, gotuj przez 7 minut. Odstaw patelnię na bok i ostudź.
Po 4 godzinach powtórz procedurę ponownie.
Po raz trzeci zagotuj dżem, dodaj sok z cytryny i gotuj przez 7 minut.
Rozłóż gorący dżem w słoikach, zamknij pokrywkami i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy