pikantna adjika z pomidorów i czosnku na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Pikantna adjika z pomidorów i czosnku na zimę
Atlas, stock.adobe.com
0

Adjika jest niesamowicie dobra ze względu na swoją wszechstronność, ponieważ można jej używać i podawać w dowolny sposób. Wśród różnych przepisów czasami chcesz wrócić do sprawdzonych klasyków. A potem pojawia się ta opcja z pomidorów z czosnkiem.

Składniki

  • pomidory - 2 kg
  • czosnek - 200 g
  • cukier - 2 art.
  • Chili - 3 kawałki
  • papryka - 1 kg
  • Olej roślinny - 125 ml
  • sól - 1 art.
  • ocet - 50 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i paprykę. Przełóż wszystko przez maszynkę do mięsa z czosnkiem i chili.

Dodaj pozostałe składniki oprócz octu.

Doprowadź Adjikę do wrzenia i gotuj przez 45 minut na małym ogniu.

Dodaj ocet i zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy