Wśród niezwykłych przepisów Adjiki honorowe miejsce zajmuje ta opcja pietruszki. Bardzo oryginalne i jasne pod każdym względem rozwiązanie. Aromatyczna Adjika jest dobra z daniami mięsnymi i dodatkami, na rodzinny obiad i na świąteczną ucztę.
Składniki
- pietruszka - 300 g
- papryka (zielony) – 500 g
- ocet - 4 art.
- Chili - 80 g
- czosnek - 170 g
- cukier - 2 art.
- sól - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz i losowo posiekaj natkę pietruszki, czosnek i oba rodzaje pieprzu.
Przełóż wszystko przez maszynę do mięsa. Dodaj sól, cukier i przyprawy do smaku.
Wlej ocet. wymieszaj i zwiń Adjikę w sterylnych słoikach.
Przechowuj w zimnym miejscu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy