adjika z pietruszki na zimę

20 min
4 porcje
Adzhika z pietruszki na zimę
Helena Mirzojewa, stock.adobe.com
0

Wśród niezwykłych przepisów Adjiki honorowe miejsce zajmuje ta opcja pietruszki. Bardzo oryginalne i jasne pod każdym względem rozwiązanie. Aromatyczna Adjika jest dobra z daniami mięsnymi i dodatkami, na rodzinny obiad i na świąteczną ucztę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz i losowo posiekaj natkę pietruszki, czosnek i oba rodzaje pieprzu.

Przełóż wszystko przez maszynę do mięsa. Dodaj sól, cukier i przyprawy do smaku.

Wlej ocet. wymieszaj i zwiń Adjikę w sterylnych słoikach.

Przechowuj w zimnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy