Nawet jeśli masz już idealny przepis na sałatkę z papryki, radzę spróbować tej opcji z marchewką. Jest jasność kolorów i różnorodność tekstur. A czego jeszcze potrzebujesz, aby zmaksymalizować przyjemność?
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę w pióra, marchewki w małe kostki, a paprykę w paski.
Podsmaż cebulę w oleju roślinnym do miękkości, dodaj marchewki i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Na koniec sól.
Dodaj paprykę i pozostały olej do warzyw i kontynuuj duszenie do miękkości.
Przełóż pomidory i chili przez maszynkę do mięsa, wlej do sałatki i zagotuj.
Dodaj zmiażdżony czosnek i ocet i gotuj jeszcze przez kilka minut.
Zwiń sałatkę w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy