dania główne 26.01.2022

Dorado z pomarańczami w piekarniku

35 min
3 porcje
Dorado z pomarańczami w piekarniku
Mikhaylovskiy, stock.adobe.com
0

Śródziemnomorskie Dorado pięknie komponuje się z aromatycznymi i soczystymi pomarańczami. A także-z wiśniami i innymi warzywami. Mówię Ci, jak prawidłowo upiec go w piekarniku, aby nie wysuszyć ryby. Danie okazuje się dość wykwintne, więc radzę podawać je ze szklanką ulubionego białego wina.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść Dorado, umyj i przetrzyj przyprawami.

Pokrój połowę pomarańczy w plasterki i włóż do brzucha ryby.

Grubo posiekaj Pozostałe pomarańcze i cebulę.

Ułóż Dorado, wiśnie, cebulę, ząbki czosnku i pomarańcze w formie.

Skrop wszystko oliwą z oliwek i posyp ziołami.

Piecz rybę w piekarniku przez 30 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy