Śródziemnomorskie Dorado pięknie komponuje się z aromatycznymi i soczystymi pomarańczami. A także-z wiśniami i innymi warzywami. Mówię Ci, jak prawidłowo upiec go w piekarniku, aby nie wysuszyć ryby. Danie okazuje się dość wykwintne, więc radzę podawać je ze szklanką ulubionego białego wina.
Składniki
- Dorado - 3 kawałki
- pomidory koktajlowe - 300 g
- cebula - 2 kawałki
- czosnek - 6 ząbki
- pomarańcza - 2 kawałki
- włoskie zioła - 2 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy (dla ryb) – 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść Dorado, umyj i przetrzyj przyprawami.
Pokrój połowę pomarańczy w plasterki i włóż do brzucha ryby.
Grubo posiekaj Pozostałe pomarańcze i cebulę.
Ułóż Dorado, wiśnie, cebulę, ząbki czosnku i pomarańcze w formie.
Skrop wszystko oliwą z oliwek i posyp ziołami.
Piecz rybę w piekarniku przez 30 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy