dania główne 07.02.2022

Rolada z indyka z warzywami i ricottą

1 godz. 0 min.
4 porcje
Rolada z indyka z warzywami i ricottą
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Ricotta nie jest tak często dodawana do bułek z indyka i na próżno. Po pierwsze, nadaje potrawie najdelikatniejszy kremowy smak. Po drugie, doskonale wiąże nadzienie warzywne, aby nic się nie rozpadło. Dla kompletności proponuję również chrupiącą panierkę!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż pierś i ubij. Natrzyj go przyprawami.

Drobno posiekaj bazylię, paprykę, chili i wiśnie. Wymieszaj wszystko z ricottą i połóż na indyku.

Zwinąć ciasną bułkę, posmarować ubitym jajkiem i posypać grzankami.

Piecz bułkę w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy