Ricotta nie jest tak często dodawana do bułek z indyka i na próżno. Po pierwsze, nadaje potrawie najdelikatniejszy kremowy smak. Po drugie, doskonale wiąże nadzienie warzywne, aby nic się nie rozpadło. Dla kompletności proponuję również chrupiącą panierkę!
Składniki
- pierś z indyka - 500 g
- bułka tarta - 100 g
- ricotta - 140 g
- pomidory koktajlowe - 100 g
- bazylia - 6 listki
- papryka - 1 rzecz
- Chili - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 2 CZ. l.
- jaja kurze - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż pierś i ubij. Natrzyj go przyprawami.
Drobno posiekaj bazylię, paprykę, chili i wiśnie. Wymieszaj wszystko z ricottą i połóż na indyku.
Zwinąć ciasną bułkę, posmarować ubitym jajkiem i posypać grzankami.
Piecz bułkę w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy