Wiele osób nie lubi czosnku, więc rezygnuje z ulubionej przekąski. Rozwiązanie tego problemu jest łatwe: przygotuj marchewki bez aromatycznego składnika! Okaże się, że to samo smaczne i soczyste danie, ale nawet przeciwnicy czosnku mogą je zjeść.
Składniki
- marchew - 500 g
- Olej roślinny - 50 ml
- ocet jabłkowy - 1 art.
- mielona czerwona papryka - 0,5 łyżeczka
- cukier - 2 łyżeczka
- sól - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz i zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.
Dodaj cukier, sól, zmieloną czerwoną paprykę i ocet. Dobrze wymieszaj rękami, lekko ugniatając marchewki. Przykryj i odłóż na bok na 15 minut.
Rozgrzej olej na patelni, wlej do marchewki i jeszcze raz wymieszaj. Gotowa przekąska powinna stać w lodówce przez kilka godzin.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy