przekąski 10.02.2022

marchewka po koreańsku bez czosnku

15 min
4 porcje
Marchewka po koreańsku bez czosnku
gummy-beer, stock.adobe.com
0

Wiele osób nie lubi czosnku, więc rezygnuje z ulubionej przekąski. Rozwiązanie tego problemu jest łatwe: przygotuj marchewki bez aromatycznego składnika! Okaże się, że to samo smaczne i soczyste danie, ale nawet przeciwnicy czosnku mogą je zjeść.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Dodaj cukier, sól, zmieloną czerwoną paprykę i ocet. Dobrze wymieszaj rękami, lekko ugniatając marchewki. Przykryj i odłóż na bok na 15 minut.

Rozgrzej olej na patelni, wlej do marchewki i jeszcze raz wymieszaj. Gotowa przekąska powinna stać w lodówce przez kilka godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy