Jeśli lubisz bułki, ale chcesz czegoś nowego lub po prostu nie jesz ryb-Złap wspaniały przepis bez niego. Całkowicie chuda i wegańska Wersja, a także bardzo świeża, lekka i dietetyczna. Spodoba się nawet dzieciom!
Składniki
- nori - 2 liścia
- okrągły ryż - 120 g
- ocet ryżowy - 2 art.
- cukier - 0.5 łyżeczka
- sól - 0.5 łyżeczka
- sałata - 2 liścia
- awokado - 1 rzecz
- ogórki - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- daikon (marynowany) – 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją. Wymieszaj ocet, cukier i sól, dopraw ryż i pozwól mu ostygnąć.
Pokrój wszystkie składniki nadzienia w paski.
Na arkuszach nori mocno ułóż ryż i szoruj warzywa na ryżu.
Zwiń ciasne rolki za pomocą maty.
Pokrój je lekko wilgotnym nożem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy