Kuchnia japońska dała nam nie tylko bułki, ale także inne przekąski. Zasadniczo wszystkie są wykonane z ryb. Wiele przepisów można dostosować do naszych produktów i rzeczywistości, nawet jeśli w oryginale jest coś dziwacznego. Bardzo polubiłem sashimi z makreli.
Składniki
- makrela (świeża) – 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- woda - 0.5 szklanki
- sos sojowy - 0.5 szklanki
- cytryna - 1 rzecz
- cukier - 0.5 łyżeczka
- sól - 1.5 art.
- Sezam - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ostrożnie pokrój świeżą makrelę i pokrój na cienkie porcje.
Dodaj posiekaną cebulę.
Połącz wodę, sos sojowy, sok z cytryny, sól i cukier.
Napełnij rybę i pozostaw na pół godziny.
Ułóż makrelę na talerzu i posyp sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy