Wielu woli indyka. Można go gotować, dusić, smażyć i piec. We wszystkich przypadkach mięso jest bardzo smaczne. Dziś proponuję udusić indyka z pieczarkami i marchewką. Wygodnie jest gotować w kotle lub głębokiej patelni.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz indyka, dokładnie osusz i pokrój w drobną kostkę.
Umieść pieczarki w durszlaku i spłucz pod bieżącą wodą.
Pokrój marchewki i obraną cebulę.
Rozgrzej olej na patelni, dodaj indyka i smaż na złoty kolor. Każdy kawałek powinien się dobrze zrumienić.
Dodaj cebulę z marchewką i gotuj przez kolejne 5 minut.
Dodaj pieczarki, czarne ziarna pieprzu i smaż dalej, aż cały płyn wyparuje.
Sól, wlej gorącą wodę, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 30 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy