lecho z kabaczków na zimę

1 godz. 10 min.
4 porcje
Lecho z kabaczków na zimę
SHARKY PHOTOGRAPHY, stock.adobe.com
0

Odmiany lecho można przygotować z szerokiej gamy warzyw. Na przykład z kabaczków – i tym razem podzielę się z Tobą takim przepisem. Smaczne i lekkie chude danie – gotowa przystawka, sałatka, a nawet dodatek do mięsa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i zmiksuj w blenderze. Losowo pokrój pozostałe składniki.

Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.

Dodaj paprykę, a po 7 minutach Kabaczek. Gotuj przez kolejne 5 minut.

Dodaj korzeń pietruszki, cukier, masę pomidorową, sól i kolendrę.

Dusić przez pół godziny na małym ogniu, wlać ocet, dusić przez kolejne 5 minut i zwinąć lecho w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy