Ta rustykalna wersja ziemniaków spodoba się miłośnikom pikantnej kuchni. Pikantność nadaje czerwona papryka, którą dodaje się wraz z mieloną kolendrą i solą przed pieczeniem. Dostosuj ilość przypraw do swoich upodobań.
Składniki
- ziemniaki - 600 g
- mielona czerwona papryka - 0,5 łyżeczka
- mielona kolendra - do smaku
- sól - do smaku
- Zieleń (Dowolna) – 4 gałązki
- Olej roślinny - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ziemniaki dokładnie opłucz i osusz ręcznikami papierowymi.
Obierz ziemniaki i pokrój w małe kliny.
Dodaj masło, sól, zmieloną czerwoną paprykę i kolendrę.
Wszystko dobrze wymieszaj i przykryj folią spożywczą przez 10 minut.
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia, ułóż ziemniaki i piecz przez 20-25 minut w temperaturze 200 stopni.
Podawaj ziemniaki na gorąco, obficie posypując posiekanymi ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy