dania główne 22.01.2022

ziemniaki w stylu rustykalnym z ostrą papryką i ziołami

35 min
4 porcje
Ziemniaki w stylu rustykalnym z ostrą papryką i ziołami
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Ta rustykalna wersja ziemniaków spodoba się miłośnikom pikantnej kuchni. Pikantność nadaje czerwona papryka, którą dodaje się wraz z mieloną kolendrą i solą przed pieczeniem. Dostosuj ilość przypraw do swoich upodobań.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ziemniaki dokładnie opłucz i osusz ręcznikami papierowymi.

Obierz ziemniaki i pokrój w małe kliny.

Dodaj masło, sól, zmieloną czerwoną paprykę i kolendrę.

Wszystko dobrze wymieszaj i przykryj folią spożywczą przez 10 minut.

Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia, ułóż ziemniaki i piecz przez 20-25 minut w temperaturze 200 stopni.

Podawaj ziemniaki na gorąco, obficie posypując posiekanymi ziołami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy