solanka na zimę z ogórkami, kapustą i grzybami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Solanka na zimę z ogórkami, kapustą i grzybami
0

Jednym z głównych uroków solanki jest jej różnorodność. Sama nazwa bezpośrednio wskazuje na tę cechę. Na przykład tym razem chcę podzielić się z Tobą niesamowitym przepisem z ogórkami, kapustą i grzybami. Jeśli lubisz Przetwory warzywne, jest to doskonała różnorodność.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wszystkie warzywa losowo. Gotuj grzyby przez 10 minut we wrzącej wodzie.

Podsmaż cebulę z marchewką na oleju do miękkości. Dodaj kapustę.

Po 10 minutach dodaj pomidora, czosnek, zioła, sól i przyprawy.

Wlej bulion i gotuj wszystko, aż kapusta będzie w połowie gotowa.

Dodaj grzyby i ogórki i gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez kilka minut.

Wlej ocet, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 2 minuty i zwiń w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy