kompot z jabłek i żurawiny na zimę

30 min
1 porcja
Kompot z jabłek i żurawiny na zimę
0

Kompot w puszkach to świetny sposób na utrzymanie zapasów witamin i minerałów na zimę. Wolę gotować go z różnych rodzajów owoców i jagód, aby uzyskać maksymalne korzyści. Żadne suplementy apteczne nie mogą się równać z dojrzałymi jabłkami i żurawiną w słoikach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka w plasterki i włóż żurawinę do sterylnego słoika.

Dodaj cynamon i zalej wrzącą wodą.

Pozostaw na 15 minut pod przykryciem.

Odcedź tę wodę, dodaj do niej cukier i ponownie zagotuj.

Wlej z powrotem do słoika i zwiń kompot.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy