dżem z czerwonej śliwki wiśniowej

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z czerwonej śliwki wiśniowej
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Aby zrobić dżem, najlepiej wziąć owoce naturalnie bogate w pektyny. Na przykład dżem z czerwonej śliwki wiśniowej gęstnieje bardzo dobrze i szybko, bez żadnych dodatków. Mówię Ci, jak go ugotować, a jednocześnie – jak wygodniej jest pozbyć się Kości.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij śliwkę wiśniową wodą, zagotuj i gotuj przez 20 minut.

Zmielić przez sito, dodać cukier i ponownie zagotować.

Gotuj dżem przez około pół godziny lub do pożądanej gęstości i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy