rzodkiewka na zimę bez sterylizacji

1 godz. 0 min.
2 porcje
Rzodkiewka na zimę bez sterylizacji
Fotema, stock.adobe.com
0

Rzodkiewka nie jest najrzadszym warzywem sezonowym, podobnie jak inne warzywa korzeniowe. Mimo to uzyskuje się z niego doskonałe półfabrykaty, aby zaoszczędzić czas i wysiłek. A także-dla urozmaicenia diety. Mówię Ci, jak to zrobić bez sterylizacji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj słoiki sodą i rozłóż tam liście laurowe, paprykę, czosnek i posiekane chili.

Pokrój rzodkiewkę w kostkę i włóż do słoików.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 15 minut.

Odcedź tę wodę, zagotuj ponownie i zalej rzodkiewkę przez kolejne 15 minut.

Ponownie zagotuj tę wodę, dodaj cukier, sól i ocet, gotuj do rozpuszczenia, wlej rzodkiewkę i zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy