dania główne
09.06.2022
zapiekanka z twarogu z ryżem i ziołami w powolnej kuchence
1 godz. 30 min.
4 porcje
Kiedy chcesz czegoś zdrowego, twarogu, ale jednocześnie absolutnie nie słodkiego-na ratunek przychodzi taka zapiekanka z ryżem i ziołami. Jest przygotowywany na tej samej zasadzie, co każda inna. Tym razem skupię się bardziej na powolnej kuchence.
Składniki
- ryż - 150 g
- twaróg - 300 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Zieleń - 1 pęczek
- szczypiorek - 4 pióra
- śmietana - 3 art.
- Manka - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj semolinę ze śmietaną i odstaw na 10 minut.
Ugotuj ryż, ubij twaróg blenderem i zmiel wszystkie warzywa.
Połącz wszystkie składniki zapiekanki, dopraw i włóż masę do natłuszczonej miski wolnowaru.
Gotuj zapiekankę przez godzinę w trybie "Pieczenie".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy