dania główne 31.01.2022

Rolada wieprzowa w polewie miodowej

3 godz. 0 min.
4 porcje
Rolada wieprzowa w glazurze miodowej
GSDesign, stock.adobe.com
0

Ta bułka nie ma nadzienia, ale ma przyprawy i polewę miodową. Wieprzowina doskonale wchłania wszystkie smaki i aromaty, dzięki czemu okazuje się niesamowite danie. Prawdziwe znalezisko na świąteczny stół, jeśli masz kilka godzin czasu na przygotowanie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozwiń kawałek wieprzowiny, posmaruj masłem i musztardą.

Posyp posiekanym rozmarynem i przyprawami do smaku, zwiń ciasną rolkę i zawiń w folię.

Piec 2 godziny w 160 stopniach i rozpakuj folię.

Podnieś temperaturę do 190, posmaruj wieprzowinę miodem i wyślij z powrotem do piekarnika.

Piecz przez kolejne pół godziny, szczotkując miodem co 10 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy