Ta bułka nie ma nadzienia, ale ma przyprawy i polewę miodową. Wieprzowina doskonale wchłania wszystkie smaki i aromaty, dzięki czemu okazuje się niesamowite danie. Prawdziwe znalezisko na świąteczny stół, jeśli masz kilka godzin czasu na przygotowanie.
Składniki
- wieprzowina - 1.5 kg
- miód - 100 g
- przyprawy i przyprawy - 3 łyżeczka
- rozmaryn - 2 gałązki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- musztarda - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozwiń kawałek wieprzowiny, posmaruj masłem i musztardą.
Posyp posiekanym rozmarynem i przyprawami do smaku, zwiń ciasną rolkę i zawiń w folię.
Piec 2 godziny w 160 stopniach i rozpakuj folię.
Podnieś temperaturę do 190, posmaruj wieprzowinę miodem i wyślij z powrotem do piekarnika.
Piecz przez kolejne pół godziny, szczotkując miodem co 10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy