dania główne
02.02.2022
skrzydełka z kurczaka z sokiem z cytryny i rozmarynem w piekarniku
40 min
4 porcje
Kiedy nie ma czasu na marynatę, robię skrzydełka według tego przepisu. Rozmaryn przed dodaniem radzę lekko rozgnieść. Dzięki temu stanie się bardziej aromatyczny, a danie będzie smaczniejsze. Wypróbuj ten prosty sposób, a stanie się Twoim ulubionym!
Składniki
- skrzydełka z kurczaka - 600 g
- rozmaryn - 4 gałązki
- sok z cytryny - 1 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz skrzydełka kurczaka i dokładnie osusz ręcznikami papierowymi.
Dodaj sok z cytryny, olej, sól i wymieszaj.
Przykryj skrzydełka folią spożywczą i pozostaw na pół godziny w temperaturze pokojowej.
Ułóż skrzydła w wysmarowanej formie, równomiernie rozłóż gałązki rozmarynu.
Piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy