dania główne 22.01.2022

makrela na poduszce warzywnej w piekarniku

1 godz. 0 min.
4 porcje
Makrela na poduszce z warzyw w piekarniku
timolina, stock.adobe.com
0

Jeśli nie wiesz, jak ciekawie byłoby upiec makrelę-możesz upiec ją z warzywami bezpośrednio w jednej formie. Natychmiast otrzymujesz gotowy dodatek, mięso ryb pozostaje soczyste, a całe danie będzie bardzo smaczne i pachnące. Ponadto jest również piękny, dzięki czemu można go podawać nawet na wakacje.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść makrelę i natrzyj przyprawami ze wszystkich stron. Włóż do środka posiekaną natkę pietruszki i plasterki cytryny.

Pokrój wszystkie warzywa losowo i włóż do formy.

Umieść tam pozostałą cytrynę i natkę pietruszki. Skrop wszystko olejem.

Piecz naczynie przez około 40 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy