Jeśli nie wiesz, jak ciekawie byłoby upiec makrelę-możesz upiec ją z warzywami bezpośrednio w jednej formie. Natychmiast otrzymujesz gotowy dodatek, mięso ryb pozostaje soczyste, a całe danie będzie bardzo smaczne i pachnące. Ponadto jest również piękny, dzięki czemu można go podawać nawet na wakacje.
Składniki
- makrela - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- cytryna - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 200 g
- cebula fioletowa - 2 kawałki
- pietruszka - 0.5 pęczek
- oliwki - 2 garści
- seler - 3 stem
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść makrelę i natrzyj przyprawami ze wszystkich stron. Włóż do środka posiekaną natkę pietruszki i plasterki cytryny.
Pokrój wszystkie warzywa losowo i włóż do formy.
Umieść tam pozostałą cytrynę i natkę pietruszki. Skrop wszystko olejem.
Piecz naczynie przez około 40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy