Koniecznie spróbuj zrobić omlet z jogurtem. Sprawia, że danie jest bardziej soczyste, aromatyczne i bardziej miękkie. Zwykle dodaję produkt mleczny w ilości 1 łyżki. L. na każde jajko. Jeśli chcesz mniej tłustą wersję, zmniejsz jej ilość o połowę.
Składniki
- jaja kurze - 4 kawałki
- jogurt grecki - 4 art.
- ser topiony - 1 rzecz
- boczek - 50 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- masło - 10 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój topiony ser i boczek.
Rozbij jajka do miski, dodaj sól, zmielony pieprz i lekko wstrząśnij widelcem.
Dodaj jogurt i mieszaj, aż będzie gładki.
Dodaj topiony ser, boczek i ponownie wymieszaj.
Umieść obrabiany przedmiot w wysmarowanej tłuszczem formie i piecz przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy