dania główne 23.02.2022

omlet z jogurtem, topionym serem i boczkiem w piekarniku

25 min
2 porcje
Omlet z jogurtem, topionym serem i boczkiem w piekarniku
cook_inspire, stock.adobe.com
0

Koniecznie spróbuj zrobić omlet z jogurtem. Sprawia, że danie jest bardziej soczyste, aromatyczne i bardziej miękkie. Zwykle dodaję produkt mleczny w ilości 1 łyżki. L. na każde jajko. Jeśli chcesz mniej tłustą wersję, zmniejsz jej ilość o połowę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój topiony ser i boczek.

Rozbij jajka do miski, dodaj sól, zmielony pieprz i lekko wstrząśnij widelcem.

Dodaj jogurt i mieszaj, aż będzie gładki.

Dodaj topiony ser, boczek i ponownie wymieszaj.

Umieść obrabiany przedmiot w wysmarowanej tłuszczem formie i piecz przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy