Sałatka&171; Fedor & 187; z bakłażana na zimę

55 min
8 porcji
Sałatka
marilook, stock.adobe.com
0

Polecam ten przepis każdemu, kto zajmuje się konserwowaniem po raz pierwszy. Apetyczna sałatka "Fedor" z bakłażanem jest przygotowywana po prostu i zawsze okazuje się pyszna. Pokrój warzywa, wymieszaj z resztą dodatków, Duś i zamknij w słoikach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażany i zalej osoloną wodą przez 20 minut.

Pokrój bułgarską i ostrą paprykę na pół, obierz nasiona, drobno posiekaj.

Obierz i posiekaj pomidory.

Zetrzyj marchewki, obierz cebulę i pokrój.

Połącz wszystkie warzywa w dużym rondlu, dodaj olej, przyprawy, cukier i sól.

Ustaw garnek na małym ogniu i gotuj przez 30 minut.

Wlej ocet, następnie przez kolejne 2-3 minuty i zamknij w wysterylizowanych słoikach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy