Polecam ten przepis każdemu, kto zajmuje się konserwowaniem po raz pierwszy. Apetyczna sałatka "Fedor" z bakłażanem jest przygotowywana po prostu i zawsze okazuje się pyszna. Pokrój warzywa, wymieszaj z resztą dodatków, Duś i zamknij w słoikach.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażany i zalej osoloną wodą przez 20 minut.
Pokrój bułgarską i ostrą paprykę na pół, obierz nasiona, drobno posiekaj.
Obierz i posiekaj pomidory.
Zetrzyj marchewki, obierz cebulę i pokrój.
Połącz wszystkie warzywa w dużym rondlu, dodaj olej, przyprawy, cukier i sól.
Ustaw garnek na małym ogniu i gotuj przez 30 minut.
Wlej ocet, następnie przez kolejne 2-3 minuty i zamknij w wysterylizowanych słoikach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy