Skorzystaj z tego przepisu, jeśli masz trochę owoców. Z łatwością ugotujesz pyszny dżem jabłkowy w powolnej kuchence. Jednocześnie nie rozpryskuje się i wymaga specjalnego nadzoru. Zainstaluj odpowiedni program i rób swoje.
Składniki
- jabłka - 2 kg
- cukier - 800 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój jabłka na ćwiartki, obierz i posiekaj nasiona.
Umieść owoce w misce multicookera, posyp cukrem i włącz tryb "podgrzewania"na pół godziny.
Aktywuj program "duszenie" i gotuj przez 20 minut.
Przenieś miękkie owoce do innego naczynia i zmiksuj za pomocą blendera zanurzeniowego.
Umieść powstałe puree w misce multicookera, zamknij pokrywkę i gotuj w trybie "Duszenia" przez kolejne 20 minut.
Rozłóż gorący dżem w słoikach, zwiń i zawiń grubym ręcznikiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy