dżem jabłkowy w powolnej kuchence

1 godz. 20 min.
6 porcji
Dżem jabłkowy w powolnej kuchence
Natallia, stock.adobe.com
0

Skorzystaj z tego przepisu, jeśli masz trochę owoców. Z łatwością ugotujesz pyszny dżem jabłkowy w powolnej kuchence. Jednocześnie nie rozpryskuje się i wymaga specjalnego nadzoru. Zainstaluj odpowiedni program i rób swoje.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka na ćwiartki, obierz i posiekaj nasiona.

Umieść owoce w misce multicookera, posyp cukrem i włącz tryb "podgrzewania"na pół godziny.

Aktywuj program "duszenie" i gotuj przez 20 minut.

Przenieś miękkie owoce do innego naczynia i zmiksuj za pomocą blendera zanurzeniowego.

Umieść powstałe puree w misce multicookera, zamknij pokrywkę i gotuj w trybie "Duszenia" przez kolejne 20 minut.

Rozłóż gorący dżem w słoikach, zwiń i zawiń grubym ręcznikiem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy