dżem malinowy

20 min
8 porcji
Dżem malinowy
M.studio, stock.adobe.com
0

Świetny przepis bez zagęszczaczy i dodatkowych dodatków. Dżem malinowy jest aromatyczny, umiarkowanie gęsty i bardzo słodki. Należy go gotować na małym ogniu, często mieszając. Zaleca się użycie patelni ze stali nierdzewnej lub miedzianej miski.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść Maliny na sicie i opłucz pod bieżącą wodą.

Przenieś jagody do przygotowanego pojemnika, przykryj cukrem i odłóż na bok na 2-3 godziny.

Zetrzyj jagody tłuczkiem do stanu papkowatego.

Zagotuj na małym ogniu i gotuj przez 5-7 minut.

Napełnij sterylizowane słoiki gorącym dżemem, zwiń i zawiń grubym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy