Miłośnicy pikantnych potraw z pewnością pokochają pizzę z chili i dużą ilością sera. Co więcej, na patelni gotuje się bardzo szybko i prosto. Jeśli wcześniej nie próbowałeś tego zrobić w ten sposób, polecam zacząć od tego prostego przepisu.
Składniki
- majonez - 5 art.
- śmietana - 5 art.
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 3 art.
- Chili - 1-2 kawałki
- por - 40 g
- Grzyby - 60 g
- ser - 100 g
- sos pomidorowy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój grzyby w plasterki, pory i krążki chili i zetrzyj ser.
Połącz mainez, śmietanę, jajko i mąkę. Wlać ciasto na patelnię.
Posmaruj sosem pomidorowym i rozłóż nadzienie. Przykryj wszystko startym serem.
Gotuj pizzę na patelni na małym ogniu pod przykryciem przez około 12 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy