pieczenie 13.12.2022

Charlotte z bananami

50 min
6 porcji
Charlotte z bananami
lily_rocha, stock.adobe.com
0

Moje dzieci uwielbiają owoce, ale często zapominają, że są w lodówce. Tak więc w naszej rodzinie pojawiła się charlotte z bananami. Teraz dzielę się z Wami tym przepisem w nadziei, że z przyjemnością spróbujecie tego wypieku w nowej interpretacji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotowanie ciasta biszkoptowego dla Charlotte. Aby to zrobić, wymieszaj jajka i cukier w misce i ubij je na gęstą pianę.

Przesiej mąkę i wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodaj mąkę częściami do jajek i kontynuuj ubijanie. Ciasto nie powinno być zbyt gęste.

Pokrój banany w pierścienie o długości pół centymetra. Przygotuj naczynie do pieczenia, posmaruj je olejem roślinnym.

Wlej trochę ciasta na dno formy, połóż warstwę bananów. Powtórz jeszcze raz. Umieść Charlotte do pieczenia w piekarniku w temperaturze 180C przez 25-30 minut.

Wyjmij, pozwól mu trochę ostygnąć, a dopiero potem wyjmij z formy. Posyp cukrem pudrem.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy