pieczenie 08.07.2022

chaczapuri z zielenią

1 godz. 30 min.
5 porcji
Chaczapuri z ziołami
uladzimirzuyeu, stock.adobe.com
0

Chaczapuri z nadzieniem spodoba się tym, którzy nie lubią tylko ciasta z serem. Są mniej tłuste i bardzo smaczne. A gotowanie nie wymaga ogromnego wysiłku. Na przykład Złap taką sprawdzoną opcję z zielenią.

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj wszystkie suche składniki ciasta. Dodaj ciepłe mleko, warzywa i stopione masło.

Zagnieść elastyczne ciasto i pozostawić w cieple na 40-50 minut.

Zetrzyj cały ser, odłóż połowę, a resztę wymieszaj z jajkiem i posiekanymi ziołami.

Podziel ciasto na części i rozwałkuj w cienkie placki.

Na każdym z nich ułóż nadzienie ziołowe i zwiń tortillę w torebkę. Rozciągnij go rękami i ponownie zwiń do 1-1, 5 cm.

Posyp pozostałym serem i piecz przez 15-20 minut w piekarniku o temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz