Mąka owsiana jest pyszna do takich ciasteczek. Można go kupić gotowy lub łatwo zrobić samodzielnie-za pomocą młynka do kawy lub blendera. Pamiętaj, że mąka owsiana potrzebuje trochę mniej niż mąka pszenna.
Składniki
- mąka owsiana - 185 g
- kefir - 420 ml
- cynamon - 1 łyżeczka
- masło - 150 g
- cukier - 200 g
- mąka - 335 g
- sól - 1 łyżeczka
- proszek do pieczenia ciasta - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz oba rodzaje mąki, sól i proszek do spulchniania. Dodaj posiekane masło i szybko zetrzyj wszystko na okruchy.
Wlać kefir, dodać cukier i cynamon i zagnieść ciasto.
Rozwałkuj, pokrój okrągłe ciasteczka i ułóż na pergaminie.
Piec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 200-220 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz