pieczenie 19.03.2023

ciasteczka marchewkowo-owsiane

1 godz. 0 min.
20 porcji
Ciasteczka marchewkowo
0

Ciasteczka marchewkowo-owsiane są nie tylko smaczne, ale także bardzo zdrowe. Przygotowuje się go bez jajek i produktów mlecznych, a ilość cukru i miodu jest minimalna. Marchewki pamiętaj, aby używać soczystych, świeżych i tak słodkich, jak to tylko możliwe.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki na drobnej tarce i umieść w głębokiej misce.

Ciasteczka marchewkowo: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj olej roślinny, miód, sezam i płatki owsiane. Wymieszaj i pozostaw na 15-20 minut, aby płatki lekko zmiękły.

Ciasteczka marchewkowo: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i wlej do miski z marchewką. Zagnieść ciasto.

Ciasteczka marchewkowo: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Podziel ciasto na 20 identycznych kawałków, uformuj małe ciasta, połóż na wyłożonej blasze do pieczenia. Posyp pestkami dyni na wierzchu.

Ciasteczka marchewkowo: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Piec przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.

Ciasteczka marchewkowo: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy