
Ciasteczka marchewkowo-owsiane są nie tylko smaczne, ale także bardzo zdrowe. Przygotowuje się go bez jajek i produktów mlecznych, a ilość cukru i miodu jest minimalna. Marchewki pamiętaj, aby używać soczystych, świeżych i tak słodkich, jak to tylko możliwe.
Składniki
- mąka - 200 g
- płatki owsiane - 1 szkło
- marchew (soczysty) – 200 g
- miód (płynny) – 2 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 0,5 CZ. l
- Olej roślinny - 5 art.
- cukier - 2-3 art.
- pestki dyni - 1 art.
- Sezam - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki na drobnej tarce i umieść w głębokiej misce.

Dodaj olej roślinny, miód, sezam i płatki owsiane. Wymieszaj i pozostaw na 15-20 minut, aby płatki lekko zmiękły.

Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i wlej do miski z marchewką. Zagnieść ciasto.

Podziel ciasto na 20 identycznych kawałków, uformuj małe ciasta, połóż na wyłożonej blasze do pieczenia. Posyp pestkami dyni na wierzchu.

Piec przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy