pieczenie 10.03.2022

naleśniki na greckim jogurcie

30 min
4 porcje
Naleśniki na greckim jogurcie
Helga Bragina, stock.adobe.com
0

Do robienia naleśników często używa się różnych produktów mlecznych. Reagując z proszkiem do pieczenia lub sodą, sprawiają, że ciasto jest puszyste i miękkie. Wśród innych opcji szczególnie podobało mi się gotowanie na greckim jogurcie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jajka ubić solą i cukrem pudrem na puszystą pianę.

Dodaj jogurt i dobrze wymieszaj.

Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i wymieszaj.

Posmaruj patelnię olejem, wlej trochę ciasta na środek, tworząc idealnie okrągłą wyspę.

Smaż przez 2-3 minuty z jednej strony, a następnie odwróć i gotuj jeszcze tyle samo z drugiej strony.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz