Sałatka kalafiorowa

40 min
4 porcje
Sałatka z kalafiorem
Vasil, stock.adobe.com
0

Jeśli nadal ignorujesz kalafior w zimowych zbiorach – to duży błąd. Dzięki marynacie otwiera się bardzo interesująco i przyjemnie. Bogaty smak, chrupiąca konsystencja,a także piękna prezentacja-to jest to!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grubo posiekaj warzywa i ładnie ułóż je w słoikach wraz z ząbkami czosnku. Dodaj przyprawy do smaku.

Zagotuj wodę i dodaj do niej ziarna pieprzu, liście laurowe, cukier, sól i olej roślinny.

Gotuj marynatę przez kilka minut, wlej ocet i zdejmij marynatę z ognia.

Wlej warzywa i gotuj słoiki w garnku z wodą przez 10-15 minut, a następnie natychmiast zwiń sałatkę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy