kiszona kapusta na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kapusta kiszona na zimę
Galina Marten, stock.adobe.com
0

Nawet najzwyklejsza kapusta smakuje znacznie lepiej w szczycie sezonu, kiedy jest jeszcze świeża i młoda. Dlatego też półfabrykaty z niego mają sens, ponieważ zimą po prostu nie można osiągnąć tego samego smaku. Mówię Ci, jak gotować kiszoną kapustę w rezerwie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki, drobno posiekaj kapustę i wymieszaj wszystko z solą.

Przykryj wszystko całymi liśćmi kapusty i mocno ubij. Radzę fermentować w emaliowanej misce.

Umieść talerz na wierzchu, a na nim prasę.

Pozostaw kapustę w cieple na 3 dni, a następnie włóż do słoików i przechowuj w chłodnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy