pierwsze dania 17.03.2022

zupa grochowa ze śmietaną

40 min
4 porcje
Zupa grochowa ze śmietaną
M.studio, stock.adobe.com
0

Aby puree z zielonego groszku było jeszcze delikatniejsze i smaczniejsze, dodaję do niego śmietanę. Wybierz więcej tłuszczu, od dwudziestu procent i więcej-będą tutaj lepiej pasować. Aby danie było bardziej satysfakcjonujące i nie tak mdłe, gotuję na kurczaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kurczaka, przykryj wodą i gotuj do miękkości.

Dodaj losowo pokrojone ziemniaki i gotuj przez kolejne 10 minut.

Podsmaż cebulę na złoty kolor i wyślij do zupy. Tam dodaj groszek.

Po 5 minutach zdejmij masę z ognia i ubij blenderem.

Dodaj przyprawy, śmietanę i starty ser i jeszcze raz gotuj, aż ser się rozpuści.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy