Aby puree z zielonego groszku było jeszcze delikatniejsze i smaczniejsze, dodaję do niego śmietanę. Wybierz więcej tłuszczu, od dwudziestu procent i więcej-będą tutaj lepiej pasować. Aby danie było bardziej satysfakcjonujące i nie tak mdłe, gotuję na kurczaku.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- zielony groszek - 200 g
- ziemniaki - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- śmietana - 200 ml
- ser - 80 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kurczaka, przykryj wodą i gotuj do miękkości.
Dodaj losowo pokrojone ziemniaki i gotuj przez kolejne 10 minut.
Podsmaż cebulę na złoty kolor i wyślij do zupy. Tam dodaj groszek.
Po 5 minutach zdejmij masę z ognia i ubij blenderem.
Dodaj przyprawy, śmietanę i starty ser i jeszcze raz gotuj, aż ser się rozpuści.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy