Świetnym sposobem na przygotowanie pysznej pachnącej mieszanki przy minimalnym wysiłku są ceramiczne garnki do piekarnika. Oczywiście tutaj musisz wziąć pod uwagę kilka funkcji i niuansów, o których opowiem bardziej szczegółowo.
Składniki
- Indyk - 700 g
- kapusta - 400 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- ogórki kiszone - 2 kawałki
- koperek - 1 pęczek
- ogórek solanka - 200 ml
- boczek - 100 g
- kiełbasa wędzona - 120 g
- parówki - 3 kawałki
- gotowana kiełbasa - 100 G
- pasta pomidorowa - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj indyka z wyprzedzeniem.
Pokrój cebulę z marchewką. Smaż do miękkości i dodaj cienko pokrojone produkty mięsne, z wyjątkiem indyka.
Smaż przez kolejne 5 minut i dodaj koncentrat pomidorowy i pokrojone ogórki. Po 3 minutach zdejmij z ognia.
Osobno dusić kapustę do miękkości. Dodaj posiekany koperek.
Ułóż wszystkie składniki w garnkach, zalej bulionem z solanką i gotuj przez około godzinę w 180 stopniach w piekarniku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy