Klasyczne zupy grochowe są już trochę zmęczone i czasami chcesz urozmaicić. I zdarza się, że po prostu nie ma wystarczająco dużo czasu na długie gotowanie suszonego groszku. W takich przypadkach używam tego przepisu z groszkiem w puszkach i młodą kapustą.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- zielony groszek - 1 Bank
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- kapusta - 200 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości, ale w międzyczasie posiekaj kapustę, posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki.
Wyślij kapustę do gotującego się bulionu i gotuj przez 15 minut.
Dodaj cebulę z marchewką i gotuj przez kolejne 5-7 minut.
Dodaj groszek z puszki z płynem i przyprawami, gotuj przez 3 minuty i zdejmij zupę z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy