Kurczak i grzyby to idealne połączenie, zwłaszcza gdy są to aromatyczne grzyby leśne. Ale zrobią to pieczarki, boczniaki, eringi i inne rodzaje, które lubisz. Mówię Ci, jak przygotować wszystko poprawnie i ile gotować!
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- Grzyby - 200 g
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- masło - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- wermiszel - 1 garść
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka przez około pół godziny, wyjmij i pokrój.
Dobrze opłucz, oczyść i grubo posiekaj grzyby.
Odcedź bulion, zagotuj, dopraw solą do smaku i dodaj grzyby. Gotuj przez około 10 minut.
W tym czasie podsmaż cebulę z marchewką na maśle i dodaj do zupy.
Po 3 minutach dodaj makaron i przyprawy, wróć kurczaka i gotuj zupę, aż makaron się ugotuje.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy