Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że barszcz jest osobno, a zupy grochowe z wędzonkami osobno. Ale co, jeśli trochę je połączysz? I na przykład dodaj trochę suszonego groszku do barszczu. Polecam używać kruszonego, ponieważ nie trzeba go długo moczyć i gotuje się szybciej.
Składniki
- bulion mięsny - 2 L
- groszek (kłuty) – 150 g
- ziemniaki - 4 kawałki
- kapusta - 300 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- Burak - 2 kawałki
- wędzone - 300 g
- pasta pomidorowa - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki i wędzone mięso, posiekaj kapustę, posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki z burakami i opłucz groszek.
Do wrzącego bulionu wyślij ziemniaki, wędzone mięso, groszek i kapustę. Gotuj przez 15-20 minut.
Podsmaż cebulę z marchewką do miękkości, dodaj buraki i smaż jeszcze przez kilka minut.
Dodaj koncentrat pomidorowy i wyślij smażenie do barszczu.
Gotuj wszystko razem przez kolejne 10-15 minut, a na koniec dodaj przyprawy.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy