Łatwy i dietetyczny przepis na rosół z kalafiorem i warzywami spodoba się całej rodzinie! Radzę dodać kilka pachnących ziół i pachnących zieleni tuż przed podaniem, aby otworzyły się w całej okazałości.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- marchew - 2 kawałki
- kalafior - 1 Głowa
- cukinia - 1 rzecz
- szpinak - 1 garść
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij kurczaka wodą i gotuj przez około 40 minut na średnim ogniu. Wyjmij filety i podziel na paski.
Podziel kalafior na różyczki i pokrój cukinię i marchewkę w plasterki.
Odcedź bulion, zagotuj i wrzuć do niego kalafior i marchewkę.
Po 5 minutach dodaj kurczaka, cukinię, szpinak i przyprawy do smaku. Gotuj przez kolejne 5-10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy