pierwsze dania 22.01.2022

kremowa zupa szparagowa

35 min
2 porcje
Kremowa zupa szparagowa
chandlervid85, stock.adobe.com
0

Uwielbiam zupy kremowe, ale nawet nie przyszło mi do głowy, że można je zrobić ze szparagami. Aż pewnego dnia ten francuski przepis przykuł moją uwagę! Dziś chcę się nim z wami podzielić – ten smak jest zupełnie nowy i nie przypomina niczego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść szparagi i drobno posiekaj. Podobnie posiekaj cebulę.

Podsmaż cebulę przez około 5 minut w 3 łyżkach masła.

W pozostałym oleju lekko usmaż mąkę, wlej bulion i dokładnie wymieszaj.

Zagotuj bulion, dodaj szparagi i gotuj przez 20 minut pod przykryciem na małym ogniu. 5 minut przed końcem dodaj cebulę.

Zmiel zupę blenderem, dopraw do smaku i dopraw śmietaną do pożądanej konsystencji.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy