Ciekawą opcją przygotowania Orzeźwiającej Letniej okroshki jest okroshka z burakami. Radzę używać kefiru jako opatrunku – w ten sposób nabierze pięknego różowego odcienia. Danie tylko wygrywa!
Składniki
- kefir - 1 L
- ogórki - 1 rzecz
- Burak - 1 rzecz
- ziemniaki - 1 rzecz
- gotowana kiełbasa - 200 g
- Zieleń - 1 pęczek
- musztarda - 1 art.
- śmietana - 40 g
- woda - 500 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- jaja kurze - 3 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka, ziemniaki i buraki do miękkości.
Zetrzyj buraki, a pozostałe składniki pokrój w kostkę. Posiekaj warzywa.
Wymieszaj wszystko z musztardą, kwaśną śmietaną i przyprawami i napełnij kefirem.
W razie potrzeby dodaj więcej wody do konsystencji.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy