pierwsze dania 22.01.2022

zupa marchewkowa na mleku kokosowym

40 min
4 porcje
Zupa marchewkowa na mleku kokosowym
marysckin, stock.adobe.com
0

Dzisiaj powiem Ci, jak zrobić zupę marchewkową z mlekiem kokosowym. Do tego dania najlepiej użyć soczystej marchewki. Efekt końcowy zależy od jego smaku, dlatego przed rozpoczęciem gotowania polecam zawsze spróbować warzyw!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój marchewki w plasterki, zalej zimną wodą i gotuj przez 25 minut na małym ogniu.

Imbir i cebulę obrać i drobno posiekać.

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę, imbir i smaż przez 3-4 minuty.

W rondelku z marchewką dodaj pieczeń, mleko kokosowe i zmieloną czerwoną paprykę. Gotuj przez 5 minut.

Zmiel masę blenderem zanurzeniowym, aż będzie gładka.

Dodaj śmietanę, sól i podgrzewaj przez 2 minuty na małym ogniu.

Wlej gotową zupę do talerzy i udekoruj ziołami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy