To nie jest dokładnie klasyczna zupa puree, ale uwielbiam ten przepis za jego oryginalność i niepowtarzalny smak. Najważniejsze-nie oszczędzaj na serze do tego dania, ponieważ to właśnie w nim jest główny sekret gotowania.
Składniki
- kurczak - 300 g
- brokuły - 1 Kochan
- marchew - 2 kawałki
- Ser Cheddar - 150 g
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij kurczaka wodą i gotuj do miękkości.
Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż na złoty kolor.
Rozłóż brokuły na małe różyczki i gotuj przez kilka minut, aż będą miękkie.
Dodaj starty ser do kurczaka i gotuj, aż się rozpuści.
Rozdrobnij bulion z serem i kurczakiem w blenderze, dodaj przyprawy.
Wyślij brokuły i smażone warzywa do bazy serowej, zagotuj i gotuj przez kolejne 5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy