Idealny wiosenny przepis na zimną zupę z rzodkiewką podbija nie tylko smak, ale także piękno. Udekoruj danie kilkoma kroplami oleju, ziołami, przyprawami i wciąż tymi samymi rzodkiewkami – a otrzymasz prawdziwe dzieło sztuki!
Składniki
- kefir - 500 ml
- ogórki - 1 rzecz
- seler - 1 łodyga
- rzodkiewka - 1 pęczek
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- czosnek - 1 ząbek
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Burak - 0.5 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj seler, rzodkiewkę i ogórki. Posiekaj zieloną cebulę, dodaj zmiażdżony czosnek i wszystko wymieszaj.
Zetrzyj buraki i przecedź przez gazę, aby pozostał tylko sok.
Wymieszaj kefir z sokiem z buraków i przyprawami i polej warzywa.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy