Zupy pomidorowe można gotować na różne sposoby-ze świeżymi pomidorami, pastą pomidorową lub sokiem, pozostawić w ten sposób lub ubić blenderem, jak chcesz. Dzielę się jednym z moich ulubionych przepisów na makaron. Jest również dobry, ponieważ szybko się gotuje.
Składniki
- sok pomidorowy - 200 ml
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- Pasta pomidorowa - 2 art.
- makaron - 100 g
- cukier - 2 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- czosnek - 1 ząbek
- bulion warzywny - 500 ml
- Zieleń - 2 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i marchewkę i lekko podsmaż. Dodaj tam pieprz i smaż przez kolejne 3-4 minuty.
Wymieszaj sok pomidorowy z koncentratem pomidorowym i wlej do warzyw. Dodaj cukier, przyprawy i zioła i gotuj przez 10 minut po ugotowaniu na małym ogniu.
Wlej gorący bulion, dodaj makaron i kontynuuj gotowanie zupy, aż się ugotuje.
Na samym końcu dopraw zupę zmiażdżonym czosnkiem i posyp ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy